Adoptionshuset | Samtalegrupper
21548
page-template-default,page,page-id-21548,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Samtalegrupper i København

 

Har du som transnationalt adopteret brug for at møde ligesindede og udveksle erfaringer og tanker, kan du melde dig til Projekt Adoptionshusets samtalegrupper. Grupperne etableres løbende, og alle interesserede kan skrive til vores koordinator. Du kan læse mere om samtalegrupperne og finde mailkontakt her.

Om samtalegrupper

 

Projekt Adoptionshuset tilbyder etablering af samtalegrupper for voksne transnationalt adopterede.

Grupperne skal fungere som fora, hvor deltagerne i gensidig tillid og fortrolighed kan udveksle erfaringer og tanker om livet som transnationalt adopteret og synlig minoritet i Danmark.

Samtalegrupperne er inspireret af 1970’ernes basisgrupper, og hensigten med dem er at deltagerne i løbet af møderne bliver bevidste om, på hvilke måder det at leve som voksen udlandsadopteret i Danmark har indflydelse på ens hverdag.

At være transnationalt adopteret er et livsvilkår. Som adopterede kan vi derfor have brug for at møde ligesindede og tale om vores tanker og oplevelser. Det kan være om relationer til familie, kæreste/partner og venner og om ting, der vedrører vores sociale liv, karriere og forhold til kolleger.

Udgangspunktet for samtalerne er: Alt er relevant, og alt er vigtigt. Det er selvfølgelig nødvendigt at have overordnede diskussioner om racisme og forskelsbehandling. Men samtidig kan der i selv den mest ubetydelige hverdagshændelse ligge kimen til en forståelse af større, underliggende sammenhænge, som har betydning for vores liv. Samtalerne skal derfor give alle deltagere mulighed for at komme frem med de ting, der ligger dem på sinde.

Projekt Adoptionshuset tilbyder at bistå etableringen af grupper, som derefter er selvkørende. De enkelte grupper aftaler selv mødefrekvens- og længde, men kan få en model for et mødeforløb til inspiration.

Gruppernes sammensætning går i udgangspunktet på tværs af alder, fødeland, køn og seksualitet. Projekt Adoptionshuset vil gerne hjælpe til med at etablere grupper med en afgrænset deltagerprofil.
Grupperne vil i første omgang blive opstartet i København, men planen er også at oprette grupper i andre dele af Danmark. Du kan kontakte os, hvis du er interesseret i at opstarte en gruppe udenfor København.

Tidspunkt

2. september kl. 20:00-22:00

 

 

Sted

Lokale 105, Verdenskulturcenteret, Nørre Allé 7, 2100 København N

 

Kontakt

Koordinator Kim Witthoff: samtalegrupper@adoptionshuset.dk