Adoptionshuset | 17. Marts / Discovering Dominga / Film / Oplæg / Mellemamerika Komiteen / APF
21836
post-template-default,single,single-post,postid-21836,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

17. Marts / Discovering Dominga / Film / Oplæg / Mellemamerika Komiteen / APF

17. Marts / Discovering Dominga / Film / Oplæg / Mellemamerika Komiteen / APF

Filmfremvisning og debat: Discovering Dominga. Transnational adoption og borgerkrigen i Guatemala.

Facebook event

 

Tid: 17. Marts 2016 Kl. 18:30-21:00

Sted: Verdenskulturcentret

Pris: Gratis

Book plads her: Billetto

Adoptionspolitisk Forum, Mellemamerika Komiteen og Projekt Adoptionshuset er stolte over at kunne vise den prisvindende dokumentarfilm Discovering Dominga for første gang i Danmark (tror vi nok). Dokumentarfilmen følger den guatemalanske adopterede Dominga (Denise) fra sit stille liv i en lille by i Iowa tilbage til hendes landsby, hvor hendes familie blev myrdet i en massakre, da hun var ni år gammel. Efterhånden som Dominga graver i sin historie og får indsigt i de uhyrligheder, som er begået mod hendes familie og andre medlemmer af hendes landsby, begynder hun at blive aktivt involveret i retsforfølgelsen af de ansvarlige for massakren. Det er en historie om, hvordan indsigt i sin egen historie transformerer Domingas liv og sætter transnational adoption ind i en større politisk kontekst i Guatemala såvel som USAs rolle i Mellemamerika.

Forsker Henrik Rønsbo fra Dignity – Dansk Institut mod Tortur vil derudover give et oplæg om borgerkrigen i Guatemala og dens menneskelige, politiske og retslige efterspil.

Discovering Dominga er den første film i Adoptionspolitisk Forums nye serie “Transnational adoption og tilblivelsen af den tredje verden”. Med denne serie ønsker vi at skille skarpt på transnational adoption som en integreret del af de større geopolitiske transformationer som var med til at skabe den tredje verden herunder emner som den kolde krig, imperialisme, kolonialisme og racisme.

mak-logo-red-white-large-150x150Apf-stjernelogo_ulige-copy-150x150